Sayfalar

2 Şubat 2015 Pazartesi

Belgrade - 2

Tatil planı yaparken herkes gibi gideceğimiz şehirde görülmeye değer nereler var mutlaka araştırıyoruz bu herkes için böyledir, Melih'le tatile çıkarken gezilecek görülecek yerleri araştırdıktan sonra hatta bazen midemiz ağır basıyor, görülecek yerlerden de önce nerede ne yenir, yöresel tatlar neler onları araştırıp, gerekirse gezi rotamızı da değiştirerek midemizin götürdüğü yere gidiyoruz :)





Belgrad gezimizde bol bol Sırp yemeği yedik, yeni tatlar denedik. Sırpların damak tadı bizimkine oldukça yakın, pek çok yemeğin söylenişinin bile bizdekiyle aynı olmasına hayret ettik.Ayva, nar, badem, kaymak bizim fark ettiğimiz kelimelerden...
Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Belgrad'ta yeme-içme oldukça ucuz. Örneğin iyi kalite bir şarabın 1litresini 10$'a içebiliyorsunuz. Fiyatlar uygun olduğundan mıdır bilinmez, restoranlarda yer bulmak kolay değil, bu yüzden mümkün olduğunca rezervasyon yaptırmaya çalışın. Bir önemli not daha: Sırbistan'da kapalı alanda sigara içme yasağı bulunmuyor, siz de bizim gibi sigara içmeyenlerdenseniz bu özgürlük biraz rahatsız edici olabiliyor.

Yemek yediğimiz yerlerden biri olan Manufaktura'yı kesinlikle öneriyorum. Menüsü Sırpça, ama İngilizce bilen bir garson bize yardımcı oldu bu yüzden bir sıkıntı yaşamadık. Mekanın ambiyansı çok güzel, yemekler lezzetli. Ulaşımı da oldukça kolay Knez Mihailova'ya 50m kadar mesafede.
Başlangıç olarak füme etlerden ve peynirden oluşan bir tabak söyledik.
İçinde menemen olan tabak ikram olarak geldi, pita denilen ekmekleriyle başlangıçları yedikten sonra ana yemek söylemeye gerek bile kalmıyor ama biz tabi ki söyledik :)
Bu arada Sırp biraları oldukça güzel, bira içerken yerel biraları gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.


Ana yemek olarak Pleskavitsa söyledik. Pleskavitsa bildiğimiz ev yapımı köfte. Bizim damak tadımıza çok yakın bir yemek. Onu da severek yedik :)



Bir akşam yemeğimizi Belgrad'ın en eski restoranlarında biri olan Kafana ? 'da yedik.
Kafana Sırpça'da taverna anlamına geliyor, canlı müzik eşliğinde çok güzel bir akşam yemeği yedik. Rezervasyonsuz öğlen yemeği için yer bulabilirsiniz belki ama akşam yemeği için risk almayın, rezervasyonsuz gitmeyin.


Anason tadı sevmiyorsanız Rakia severek içeceğiniz bi rakı türü, denemekte yarar var :)


Aşağıda gördüğünüz yemek bildiğimiz kaymak. Bizdeki kaymağın tuzlusu, pitaya sürüp yiyorsunuz, çok da lezzetli oluyor. Adı da aynı:'kaymak'


Peynirin her türlüsünü severek yiyoruz :) Ama bazılarını daha da çok seviyoruz.  Kafana?' taki kızarmış peyniri şiddetle tavsiye ediyorum. Kızarmış peynir deyince ilk akla gelen hellim oluyor ama bu peynirin tadının hellimle alakası yok, bambaşka bir şey. Anlatırken yine ağzım sulandı :)



Ana yemek olarak kalamar yedik.  Kalamar biraz sertti, bu yüzden çok sevmedik.



Başka bir gün Zemun Bölgesine gittik, Belgrad'a gittiyseniz ne yapıp edip mutlaka Zemun için zaman ayırın. Zemun Bölgesinde nehir kenarında pek çok restoran bulunuyor. Oraya gittiğimizde rezervasyon yaptırmamıştık. Reka isimli restoranda yer bulduk, hemen Tripadvisor'dan kontrol ettik, fena yorumlar yoktu son akşam yemeğimizi de nehir manzaralı bu cici restoranda yemeğe karar verdik.


Başlangıç olarak,  parmesan peynirli roka salatası ve kızarmış peynir topları söyledik, ana yemek olarak da Sırp mutfağına özel Pileci Paketici söyledik. Pileci Paketici jambon ve sanıyorum peynir ya da bir sos/krema gibi bir şeyleri ama çok lezzetli bir şeyleri :) tavuk göğsüne sararak yapılan, sonra da paneleyerek kızartılan lezzetli bir Sırp yemeği. Biz çok beğendik, denemenizi tavsiye ederim :)






Yeme-içmeden bahsederken nasıl da mutlu oluyorum :)
Belgrad'a gideceklere az da olsa fikir verebildiysem ne mutlu bana.

En kısa sürede görüşmek üzere.
Sevgiler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder