Sayfalar

9 Şubat 2015 Pazartesi

Ataşehir Hayvan Barınağı

Minik canların cam vitrine konduğu, birer eşya gibi alınıp satıldığı pet shoplardan oldum olası hoşlanmıyorum.
Hele bir de o canları sahiplenip, sonra sıkılıp sokağa atanlar var ki yaptıkları zalimlik affedilir gibi değil.





Geçtiğimiz cumartesi ne zamandır ziyaret etmek istediğimiz Ataşehir Hayvan Barınağını ziyaret ettik. Barınak 9-12 ve 13-15 saatleri arasında ziyaretçi kabul ediyor.

Girişte bizi Korsan karşıladı. Korsan tek gözü olmayan bir sokak köpeği, barınaktaki çoğu köpeğin aksine serbest dolaşıyor. İçeri girdiğimizde, gördüğüm köpek sayısına inanamadım. O kadar çok havlama sesi duyuluyor ki, her biri kafesinden çıkarılmaya can atıyor, tasmayla o alanda bir tur atabilmek için dikkati üzerine çekmeye çalışıyor.

Barınak, çeşitli nedenlerle oraya getirilmiş 100'lerce köpeğe, köpek sayısının yanında sayıca oldukça az kalan kedilere ve az miktarda da kümes hayvanına ev sahipliği yapıyor.  Hasta ve yaşlı köpeklerin yanı sıra, genç köpekler, yavru köpekler ve cins köpekler var.



Yukarıda fotoğrafını gördüğünüz köpecikle uzun süre el ele oturduk. Bakabileceğim bir yer olsa bir an bile düşünmez eve götürürdüm. Aklım onda kaldı diyebilirim.




İçimden fotoğraf çekmek gelmedi o yüzden paylaşabileceğim çok fotoğraf yok. Çektiğim fotoğraflara baktığımda da tek gördüğüm: hüzün.
Barınaktaki canların en büyük ihtiyaçları sevgi ve mümkünse sıcak bir yuva.
Çevrenizde kedi ya da köpek almak isteyen biri varsa, onları barınaklara yönlendirmek yapılabilecek en büyük iyilik.
Evinizde tüy/elyaf bırakmayacak (eski paspas, kilim, battaniye) eski eşyalarınızı atmayıp barınağa bağışlarsanız, bir kaçını betona yatmaktan kurtarabilirsiniz.
İmkanınız varsa kuru mama bağışlayabilir, yaptığınız bağış karşılında da makbuz alabilirsiniz.
Bazı gerçekleri insan gözüyle görmeden tam kavrayamıyor, imkanı olan herkesin mutlaka bir barınağı ziyaret etmesinde fayda var.

Sevgiler





1 yorum:

  1. "“Oynayamadan ölen çocukların, işkenceyle yaşamı geçen hayvanların, dünyaya tahammül edemeyip gidenlerin varamadığı, olmayan yerde yok olmak tek isteğim. Tanrınızı en azından buna bulaştırmayın!”
    Hürriyet,17 Mayıs 2016

    YanıtlaSil