Sayfalar

5 Haziran 2014 Perşembe

Çilek Reçeli

Hava 1 haftadır sürekli kapalı, gökyüzünde hep kara bulutlar var, ara ara yağmur yağıyor. İster istemez  havanın kapalı olması insanın ruh haline yansıyor.
Ama iyi ki yaz meyveleri var, yazın geldiğinin habercisi, yaz meyveleri :)
Bu kapalı havada içinizi açacak bir reçel tarifiyle karşınızdayım :)



Çilek Reçeli



Malzemeler
1 Kilo Çilek
1 Kilo Toz Şeker
1 Limon

Önce çilekleri ayıklıyoruz ve yıkıyoruz. Çilek yıkaması zor olan bir meyve, bu yüzden bol su ile pek çok kez yıkamak gerekiyor. Çilekleri yıkadıktan sonra büyük olan çilekleri 2'ye ya da 4'e bölerek, minik olanları da tek parça halinde tencereye alıyor ve 8 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz.

Çilek Reçeli

Çilek Reçeli

8 dakikanın sonunda tencereye şekeri ekliyoruz (ben 1 kilo çileğe 1 kilo şeker ekledim, çok tatlı sevmiyorsanız daha az şeker ekleyebilirsiniz) ve 20 dakika da bu şekilde pişirmeye devam ediyoruz. Pişerken arada karıştırmak gerekiyor, aksi halde reçeliniz taşıp ocağınızı batırabilir :)

Çilek Reçeli

Çilek Reçeli

Toplam 28 dakika pişmiş olan reçelin üzerine limon suyunu ekliyoruz ve 5 dakika kadar daha pişiriyoruz. Sonunda reçelimiz en pembik haliyle hazır :) Reçeli kavanozlara alıp sıkı sıkı kapatıyoruz. Kahvaltıya gelen misafirlere servis ediyor, bu reçel annemlerden değil bizzat ben yaptım diyerek havamızı atıyoruz :)

Çilek Reçeli

Çilek Reçeli

Çilek Reçeli

2 yorum: