Sayfalar

23 Eylül 2013 Pazartesi

13. İstanbul Bienali

 'Anne, ben barbar mıyım?' başlığıyla bu yıl 13. sü düzenlenen İstanbul Bienali 14 Eylül- 20 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor. Biz bugün en çok işin bulunduğu Antrepo'yu gezdik. Bu yıl giriş ücretsiz, Bienallerin arkasında durdukları erişilebilir sanat düşüncesi, gerçek manada herkes için erişebilir olmuş. Tabi rehber eşliğinde gezmek istiyorsanız durum farklı, rehberli turlar için tam bilet 20TL, öğrenci bileti 10TL.





Aşağıda fotoğrafı görünen işin hikayesinden bahsetmek istiyorum. Mehmet Aksoy'un Kars'da sergilenmesi planlanan heykeline Tayyip Erdoğan'ın 'Ucube' diyerek tahrip edilmesine ve kaldırılmasına sebep olduğunu hatırlarsınız. Heykelin eklenmesi beklenen son parçası olan 'el' heykele dahil olamadan heykel kaldırılmış. Sanatçılar da el heykelini, el arabasıyla gezdirmişler ve heykelin sergilenmesi planlanan bölgede tasarladıkları çeşitli elleri sergilemişler. Bu ellerden bazıları 'uygunsuz' bulunmuş ve bu uygunsuz elleri tasarlayan sanatçılar kısa bir yargılanma sürecinden geçmişler, neyse ki sonucunda ceza alan olmamış.




Pek çok farklı işi görebileceğiniz Bienal'de beğendiğim işlerden bazılarını fotoğrafladım.






Bienal çıkışı sanata doyduk ama karnımız zil çalıyordu. Tophane tarafındaki 'Fasuli'e gitmeye karar verdik. Fasuli'e benim ilk gidişimdi, kuru fasülyesi gerçekten çok lezzetli. Yolunuz düşerse mutlaka deneyin. Fasülyeye eşlik eden pirinç pilavı, cacık ve turşuyu da unutmamak gerek :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder