Sayfalar

25 Mart 2015 Çarşamba

İstanbul'da düğün fotoğrafı nerede çekilir?

Herkese Merhaba,

Malumunuz bahar ayları geliyor, düğün mevsimi yaklaşıyor.
20li yaşların sonları, 30 lu yaşların başları, hep bu düğün telaşıyla geçiyor.
Bu yazımda düğün fotoğrafı için mekan seçiminden bahsedeceğim. Genç çiftlere bir faydam dokunsun :)




Her şey hazır gelini buldunuz, damadı seçtiniz.
Gelinlik, damatlık tamam,
Düğün mekanı tamam, düğün mekanında size kakalanmak istenen fotoğrafçı tamam :)
Haklı olarak güzel fotoğraflarınız, anılarınız olsun istiyorsunuz. Bir fotoğrafçı buldunuz ve sıradaki soru: Nerede fotoğraf çektireceksiniz?

Mekan seçerken öncelikle şunlara dikkat etmek gerekiyor:

1- Fotoğraf çekimi düğün gününde mi olacak yoksa düğün günü haricinde bir gün mü çekim yapılacak buna karar vermek gerekiyor. Düğün gününde çekilen fotoğraflarda zaman kısıtlı olduğu için hızlı davranmak gerekiyor. Öte yandan düğün günü dışında bir gün çekim yapılacaksa ikinci kez kuaföre gitmek ve hazırlanmak gerekiyor.

2- Düğün fotoğrafı çekilecek mekanın düğün mekanına yakın olması gerekiyor. Düğün İstanbul'da ise İstanbul trafiği mutlaka göz önünde bulundurulmalı.

3-Fotoğraf çekiminde mevsim çok önemli. Yağmur yağmadığı sürece dış çekim yapmak mümkün. Riskli mevsimlerde de kapalı alanı olan mekanlar tercih edilmeli.

4- Kalabalık mekanlar fotoğraf çekimine uygun olmuyor. Bunun bir kaç sebebi var. Birincisi kadrajda gelin ve damat dışında kimseyi istemeyiz, ikincisi etraftaki çoluk çocuk, damadın yakasını bırakmaz ve para istemek suretiyle peşinde dolaşabilirler :)

Fotoğrafçılık tecrübelerimize dayanarak, İstanbul'da düğün fotoğraf çekimi yapılabilecek mekanları sizler için sıraladım.

1- Yıldız Parkı : Avrupa Yakasında Beşiktaş-Ortaköy yolu üzerinde bulunuyor. Çırağan Sarayı karşısında girişi bulunan parka giriş ücretsiz. Araç ile girişte cüzzi bir ücret ödüyorsunuz. Parkın içinde bulunan köşklerde çekim ücretli olmasına rağmen park alanı için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor.





2- Emirgan Korusu: Yıldız Parkı'na oranla çok daha büyük ve güzel bir park. Özellikle çekimler İstanbul'un lale zamanına denk gelirse, inanılmaz güzellikte fotoğraflar yakalanabiliyor. Emirgan Korusu, Avrupa Yakasında mekana ücret ödemeden fotoğraf çekimi yapabileceğiniz en güzel noktalardan biri. Bizim de en çok fotoğraf çektiğimiz noktalardan biri olan Emirgan Korusu her mevsim ayrı güzel.











3- Atatürk Arboretumu: İstanbul Üniversitesinin Sarıyer'de bulunan botanik bahçesi. Fotoğraf çekimi için 300TL ücret talep ediyorlar ama mekan aldığı ücreti sonuna kadar hak ediyor. Bahçe içindeki çeşit çeşit bitki örtüsü ve göletleriyle çok güzel fotoğraflar yakalanabiliyor.








4- Fenerbahçe Parkı: Anadolu Yakasında fotoğraf çekimi için güzel bir nokta. Eskiden fotoğraf çekimi için ücret alınmayan parktan son yıllarda çekim için 300TL gibi bir ücret aldıkları duyumunu aldım.



5-Nebahat Gökyiğit Botanik Bahçe: Ataşehir'de bulunan Botanik Bahçede çekim için 50TL alınıyor. Otobanın yanı başında yer alan bu yeşil alan, önünden yüzlerce kez geçmiş olabileceğiniz bir yer. Anadolu Yakası için güzel bir mekan alternatifi.Parkın içinde pek çok yeşil nokta ve güzel çardaklar mevcut.






6-Rahmi Koç Müzesi:Rahmi Koç Müzesinde çekilen fotoğrafların bana biraz yapay geldiğini itiraf etmeliyim. Saydığım tüm mekanlarda çekim yapmış olmamıza rağmen Rahmi Koç Müzesinde hiç çekim yapmadık. Rahmi Koç müzesi çekim için 400-500TL gibi bir ücret talep ediyor.

7- Haydarpaşa Garı: Haydarpaşa Garı,bulunduğu konum ve tarihi dokusu nedeniyle fotoğraf çekiminde çok keyif aldığımız bir mekan. Bir anda Türk Filminden birinin içerisindeymiş hissi yaratan mekan önceden rezervasyon gerektiriyor. Çekim için 400-500TL gibi bir ücret alınıyor.







8-İTÜ Taşkışla Fakültesi: Dekanlık, İTÜ öğrencisi olmayanlara izin veriyor mu bilmiyorum ama, kendi öğrencilerinden herhangi bir ücret talep etmiyor. Bir dilekçe yazıp izin almanız yeterli.
Mekan, oldukça güzel ve büyük. Taşkışla'da yapmış olduğumuz üç çekimin üçünde de çok farklı ve güzel fotoğraflar elde ettik.
Aynı mantıktan yola çıkarak siz de mezun olduğunuz okuldan fotoğraf çekimi için izin alabilirsiniz. Hele bir de okul yıllarınızdan aşkınızla evleniyorsanız çok farklı anlam ve önemi olacaktır.












9- Zamanınız varsa, özetle düğün günü dışında bir gün çekim yapılıyorsa, kendinizi yollara vurabilir, bir ayçiçeği tarlasının önünde ya da bir kumsalda çekim yapabilirsiniz. Bu noktada mekan İstanbul'un dışına taşıyor ama çoğu zaman buna değiyor :)












Düğün fotoğrafı için mekan arayışınıza umuyorum bir faydam dokunmuştur. Her şey gönlünüzce olsun.

Not: Tüm fotoğraflar Melih Polat Photography' e aittir. Fazlası için buyurunuz: melihpolat.com

Sevgiler








1 yorum: