Sayfalar

26 Kasım 2014 Çarşamba

Balkabaklı Cheesecake

Daha önce Limonlu Cheesecake yapmış ve tarifini de blogda paylaşmıştım. Cheesecake tariflerime bir yenisini daha ekledim ve bu kez balkabaklı cheesecake pişirdim, en az limonlu cheesecake kadar lezzetli oldu, yiyen herkes de bayıldı :)




Malzemeler

Taban için: 
2 Paket Burçak Bisküvi
9 Yemek Kaşığı Erimiş Tereyağı


Kek için:
3 Yumurta
1 Su Bardağından Az Şeker (Limonlu Cheesecake'e konulandan daha az şeker koyuyoruz çünkü balkabağının kendisi yeterince tatlı)
550 gr Labne Peynir
200 ml Krema
1 Paket Pasta Kreması
2 Yemek Kaşığı Un
Yarım Limon Kabuğu 
1 Paket Vanilya
Balkabağının bir kısmı


Cheesecake üst kısmı ve süsleme için:
500 gr Balkabağı
750 gr Toz Şeker
Ceviz



Önce Kabakları ufak ufak doğrayıp derin bir tencereye alıyoruz. Kabakların üzerine şeker ve su ekleyip orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Daha sonra pişen kabakları bir kevgir yardımıyla başka bir kaba aktarıyoruz.



Kabaklar soğurken, diğer yandan Cheesecake tabanını hazırlamaya başlayabiliriz.
Rondodan geçirdiğimiz bisküvileri derin bir kaba alıyor, üzerine erimiş tereyağı ilave ediyoruz. Hazırladığımız bu karışımı kek kalıbına yayıyoruz ve yarım saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Bu kısımla ilgili fotoğraf paylaşmıyorum çünkü bu kısımlar Limonlu Cheesecake tarifimde detaylı olarak yer alıyor. Cheesecake tabanımız buzdolabında beklerken, tatlımızın kek kısmını hazırlamaya başlayabiliriz.

Önce şeker ve yumurtaları bir kaba alıp, çırpıyoruz. Daha sonra balkabağı hariç, yukarıda kek için başlığı altında yazmış olduğum tüm malzemeleri ekliyor ve mikserde düşük hızda çırpıyoruz.
Bu karışımı, hazırladığımız taban üzerine döküyoruz. Zaten karışımı hazırlayana kadar kek tabanı buzdolabında yeterince beklemiş oluyor :)
Balkabağının yarısından biraz azını küp halinde kek karışımına katıyoruz, nasıl mı? Aşağıdaki fotoğrafta da görüleceği üzere kekin her yerine eşit dağılacak şekilde kabakları elimizle bastırarak kek karışımına ekliyoruz. Balkabaklarının kalan yarısını Cheesecake üst yüzeyini kaplamak için kullanacağız.


Kekin pişerken çatlamasını önlemek için kek kalıbını fırına koymadan önce, kalıptan daha büyük bir kaba 2 parmak kadar su koyuyor ve kek kalıbını içine yerleştiriyoruz. Karışımı önceden ısıtılmış fırında 170 derecede ortalama 1 saat pişiriyoruz.


Geriye kalan balkabağını bir çatal yardımıyla eziyoruz. Pişmiş olan Cheesecake yüzeyini bir spatula yardımıyla balkabağı ile kaplıyor ve cevizlerle süslüyoruz.
Cheesecakein son aşaması olan buzdolabında bekleme kısmı için en uygun süre Cheesecake'i akşam yapıp sabaha kadar buzdolabında tutmak. Yok ben yaptığım gün yemek istiyorum derseniz, minimum 5 saat buzdolabında bekletilmeli.
Afiyet olsun :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder