Sayfalar

24 Ağustos 2014 Pazar

Sıcak Helva

Uzun zaman sonra yine tatlı bir tarifle karşınızdayım. 
Özellikle balık yemeyi planladığınız günlerden birinde pişirmenizi öneririm. Çok pratik bir o kadar da lezzetli bir tatlı. 


Helva


Malzemeler
300-350 gr sade helva
Limon
Yarım çay bardağı süt
Ceviz (süsleme için)


Önce helvayı derin bir kaba alıp eziyoruz. Ben bu iş için patates ezme aletini kullandım oldukça kolay oldu, ama evde öyle bir alet yok ise çatal yardımıyla da bu işi kolayca halledebilirsiniz.


Ezilmiş helvanın üzerine yarım limonun suyunu ve yarım limon kabuğu rendesini ekliyoruz. Üzerine yarım çay bardağı sütü de ekleyerek karıştırıyoruz.




Daha sonra karışını güveç veya güveç benzeri bir kaba döküyor ve 200 derece fırında 10-15 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcacık helvanın üzerine ceviz serpiyoruz ve servise hazır.

Helva


Helva

Biz bu sıcak tatlıyı yanına bir top dondurma ile yedik, helvanın tadını biraz yumuşattığı için bence daha lezzetli oldu. Tercih sizin, Afiyet olsun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder