Sayfalar

20 Şubat 2014 Perşembe

Limonlu Kek


Kek pişerken evin içine mis gibi pişen kekin kokusu yayılır ya, işte o koku için bu kek pişirilir :)
Bugün en sevdiğim keklerden biri olan limonlu kekin tarifini paylaşıyorum: klasik, kolay ve lezzetli



Malzemeler
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
3 Yumurta
3/4 Su Bardağı Sıvı Yağ
3/4 Su Bardağı Süt
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
2 Limon (sadece kabuklarını kullanıyoruz)
Un
Az miktar Tuz


Öncelikle derin bir kapta yumurtaları ve şekeri, mikser yardımıyla üzerinde baloncuklar oluşana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra karışıma; yağ, süt, limon kabuğu, çok az tuz ve alabildiğince un ekliyoruz. Tariflerde geçen bu alabildiğince un değişkenlik gösterse de; yaklaşık 2 su bardağı kadar.
Kekin iyi kabarması için tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki kek karışımı çok katı olmamalı. İstediğimiz kıvama geldiğine inandığımız an: karışıma vanilya ve kabartma tozu ekleyip biraz daha karıştırıyoruz.
Kek kalıbını yağlıyoruz. Keki kalıptan rahat çıkarabilmek için yağladığımız kek kalıbına un serpiştiriyoruz ve hazırladığımız karışımı kek kalıbına döküyoruz.
Önceden 150 dereceye ayarlamış olduğumuz fırınımızda 45-50dk içerisinde kekimiz hazır.

 

Kekin yanına da süt çok yakışıyor.
Afiyetler olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder