Sayfalar

12 Ocak 2014 Pazar

Zeytinyağlı Kereviz

En sevdiğim mevsim yaz, sıcaktan şikayet ettiğimi hiç hatırlamıyorum. Ama kışın da güzel tarafları var. Mesela kış sebzeleri :)
Bence zeytinyağlı yemeklerin en lezzetli olanları kış sebzelerinden oluyor. Bugün çok pratik ve çok lezzetli bir tarif vereceğim.  Hem bu öyle bir tarif ki kereviz kokusu minimuma iniyor, kereviz sevmeyenler bile bu yemeği yiyorlar.

Malzemeler
3-4 Kereviz
2-3 Patates
1-2 Havuç
1-2 Soğan
1-2 Portakal
Zeytinyağı
Tuz
Şeker

Kereviz, patates, havuç ve soğanı yıkayıp, soyuyoruz.
Her birini halla halka doğruyoruz.

zeytinyağlı kereviz

Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyuyoruz. Daha sonra halka halka doğramış olduğumuz soğan, havuç, patates ve kerevizleri tencereye diziyoruz.
Portakalın suyunu sıkıp, tenceredeki sebzelerin üzerine ekliyoruz.

zeytinyaglı kereviz

Tuz ve şeker ekleyip, 2,5 su bardağı suyu tencereye koyup kapağını kapatıyoruz.
Önce yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar (yarım saat kadar) pişiriyoruz.

zeytinyağlı kereviz




zeytinyağlı kereviz



Sağlıklı, az kalorili ve lezzetli bir yemek yemek isteyenler hemen denesin, afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder