Sayfalar

8 Nisan 2014 Salı

Gelin Ayakkabısı

Malumunuz düğün hazırlıkları yaptığım dönemde blog yazmıyordum, fakat düğün konusunda kendi hazırlıklarım dışında o kadar çok düğün gördüm ki, tecrübelerim paylaşılması gereken bilgiler haline geldi :)


Gelin Ayakkabısı


Bilenleriniz vardır, Melihle birlikte düğün fotoğrafı çekiyoruz (http://melihpolat.com/), bu sayede birbirinden tatlı pek çok insanla tanışma fırsatımız oluyor, onların heyecanlı bir o kadar mutlu günlerine şahit oluyoruz.
Tüm hazırlıklar ve düğün organizasyonu tartışmasız gelinin etrafında dönüyor, hal böyle olunca da gelinin en ufak aksesuarı bile çok önemli hale geliyor. Özellikle sabahtan itibaren tüm gün ayakta kalındığı için gelin ayakkabısı çok çok önemli. Ayakkabının gelinlikle bir bütünlük içerisinde olması kadar, rahat olması da önem taşıyor.
Gelin ayakkabınızı yaptırabilir ya da satın alabilirsiniz. Hiç ayakkabı yaptırmamış biri için ayakkabı yaptırmak fuzuli gibi görünse de tam olarak istediğiniz ayakkabıya ulaşmak için, ayakkabı yaptırmak en kestirme yöntem. Hayatımda ayakkabı yaptırmamış biriyken, gelin ayakkabımı hazır almak yerine yaptırdım. Hem topuk boyunu istediğiniz gibi ayarlayabiliyor, hem de modelini özgürce seçebiliyorsunuz.Ayakkabıların yapım süresi ortalama 1 ay sürüyor. Fiyatları satın aldığınız ayakkabılarla hemen hemen aynı. Ben ayakkabılarımı Bağdat Caddesi yakınlarında Divanni Kundura'da yaptırmıştım, Anadolu yakasında oturanlara Divanni Kundurayı önerebilirim. http://www.divannikundura.com/

Konu gelin ayakkabısı ise bunları unutmayın:

1- Gelinlik provalarına ayakkabınızla gitmeye çalışın, etek boyu ayarlanırken, ayakkabılarınıza ihtiyacınız olacak.
2- Ayakkabınızın topuğunu seçerken düğün mekanını göz önünde bulundurmanız gerekiyor, kır düğününde sivri topuk pek kullanışlı olmayabilir.
3- Topuk boyu seçerken, damat ile aranızdaki boy farkını mutlaka göz önünde bulundurun.
4-Ayakkabınız her şeyden önce rahat olmalı, kumaş ayakkabıların ayağı rahatsız etme oranı diğerlerine göre daha düşük, bu sebeple gelin ayakkabısının kumaş olması tercih sebebi.
5- Düğün günü ayakkabınızı giymeden önce ayakkabıların içine bir miktar bebe pudrası dökmeyi unutmayın, bu sayede ayaklarınız terlese de ayakkabı sizi rahatsız etmeyecektir.
6- Fotoğraf çekiminde ve düğün mekanında yanınızda mutlaka rahat edeceğiniz düz taban 2. bir ayakkabı bulundurun. Ayakkabınız ne kadar rahat olsa da risk almayın.
7- Son olarak bekar arkadaşlarınızın isimlerini ayakkabınızın altına yazmayı unutmayın :)

Postu güzel gelinlerimizin, güzel ayakkabılarıyla bitirelim.
Sevgiler

Gelin Ayakkabısı 

Gelin Ayakkabısı 
Gelin Ayakkabısı 
Gelin Ayakkabısı
Gelin Ayakkabısı
Gelin Ayakkabısı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder