Sayfalar

9 Kasım 2015 Pazartesi

Bebeğimi Beklerken 3_ Arya'nın Bebek Partisi


İlk kez anne oluyor olmanın heyecanıyla her şeye heves eden ben, Baby Showerı, tabi ki es geçemezdim :) Baby Shower demeyi sevmemem ve baby shower konseptlerinin organize ettiğim partiden farklı olması dolayısıyla ismine Bebek Partisi demeyi tercih ettim.

Belki pek çok kişiye göre erken ama ben 31. haftamın içindeyken yani geçtiğimiz Cumartesi, Bebek Partimi yaptım. Henüz çok ağırlaşmamış olmanın avantajını kullanabiliyorken, özetle her şeye koşabilir durumdayken çok sevdiğim bir kaç kişinin desteğiyle içime çok sinen bir bebek partisi organize ettim.






Herkesin malumu bebek ile ilgili her şey çok ciddi sektör olmuş durumda. Düğün, kına, doğum gibi organizasyonları yapan firmalar bu tür partileri de organize ediyorlar. Ben hiç bir organizasyon firmasıyla çalışmamayı tercih ederek her şeyi kendim organize etmeye çalıştım. Tabii herkesin kendi tercihi ama bu tercihimle hem bütçesel anlamda ciddi bir tasarruf yaptım, hem de çok eğlendim :)

Öncelikle kaç kişilik bir parti organize edeceğiniz sorusunu kendinize sormanız gerek. Tabii ki her davet edilen gelmiyor ya da gelemiyor ama ortalama bir sayı çıkardığımda benim katılımcı sayım 30 kişiyi buldu. Bu sayıda davetliyi evde ağırlayamayacağıma karar vererek, mekan arayışına girdim.
Mekan için: yaşadığımız sitenin sosyal tesisi ile anlaştım, kişi başı bir fiyat üzerinden yiyecekleri kendimiz getirecek şekilde bir fiyat aldım. Ayrıca çay-kahve servisi de yaptıkları için parti boyunca oldukça rahat ettik diyebilirim.
Tasarım için: Pazarlama departmanında çalışıyor olmanın avantajını kullanarak iki tatlış arkadaşımdan destek aldım. Burcu ve Sinem, eğer şu an bu satırları okuyorsanız, tekrar teşekkür ederim kızlar :)
Tabii pazarlamada çalışmıyor olmanız demek, organizasyon şirketine mahkum olduğunuz anlamına gelmiyor. www.etsy.com gibi tasarım sitelerinden dilediğiniz tasarımı seçebilir ya da hazır tasarımları kendinize uyarlayabilirsiniz.
Bu tip bir bebek partisinde tasarımı yapılan malzemeler: Davetiye, Amerikan servis, Su şişesi etiketi, Limonata Şişesi etiketi, Peçete Bandı, Pano veya Hoş geldin yazısı gibi. Liste uzayıp gidebilir, hayal gücünüze ve sabrınıza bağlı :)
Ben bunların bazılarını yaptırdım bunlara ilave olarak anahtarlıkların arkasına, şekerlerin üzerine tasarım stickerlar ve kitap ayracı bastırdım. Tasarımlar son haline geldiğinde seçtiğiniz bir Ozalit Firmasında bunları bastırmanız ve tabi kesip, biçip son haline getirmeniz gerekiyor.

Eminönü'nde sadece bebek partisi konseptli pek çok dükkan var. Evet gelelim işin Eminönü ayağına :) Tasarıma karar verdikten sonra bir de bu işin malzeme kısmı var ki buna 1 gün ayırmak gerekiyor. Bahtım, eğer bu satırları okuyorsan şunu bil ki, sen olmasan Eminönü'nde kaybolabilirim, iyi ki varsın :)

Ben renk olarak pembe ve mint seçtim. Arada beyaz ve sarı da kullandık ama bazen insan umduğunu değil bulduğunu satın alıyor. Eminönü'nden neler mi aldım?

1- 3'er metre pembe, mint ve beyaz tül
2- Yine bu 3 renkten pelür kağıt (çiçek yapımı için kullanılıyor. hazırları da var ama yapımı oldukça kolay. Youtube'da yapımı anlatan videolardan biri: https://www.youtube.com/watch?v=tjmbiEhu9Z0 )
3- Seçtiğim renklerde ince ve kalın kurdeleler
4- Seçtiğim renklere uygun peçete
5- Seçtiğim renklere uygun kürdan
6- Cupcake standı (her ne kadar ben içine cupcake yerine kısır koysam da, masada sevimli duruyor)
7- Cupcake kalıbı
8- Seçtiğim renklerde balon
9- Davetliler için hediyeler ( şeker, anahtarlık, pofidik kuş, kitap ayracı ve minik tül tokalar hediye ettim. Hediye kısmında da sayısız seçenek var. Bütçenize ve zevkinize göre çeşit çeşit seçenek Eminönü'nde Havuzlu Han'da mevcut  )
10- Hediyeleri sergilemek için sepet ve saksı (şekerleri dizdiğim beyaz saksılar Eminönünden, içerisine şekerleri saplayabilmek için strafor da aldım. Anahtarlıkları koymuş olduğum pembe saksılar İkea'dan.)
11- Hediyelerin konabilmesi için mini karton poşetler






Davetlilerin saçların takmaları için hazırladığım tül ponponları tel tokalara taktım, yapımı için video: https://www.youtube.com/watch?v=ixN2LBo2k9I




İkramlar için: Annecim her şeyle ilgilendi, teyzemle birlikte kısırdan, mercimek köftesine; börekten, tatlı ve tuzlu kurabiyeye; sarmadan salataya mükemmel şeyler hazırladılar, biz de afiyetle yedik. İyi ki varlar, neye ihtiyacım olsa yanımdalar.




Üzerinde mışıl mışıl uyuyan minik Aryacık bulunan, notalarla süslü pastamızı Şirin Fırın'da yaptırdım. Anadolu Yakasında ikamet edenler için bence iyi bir seçenek. İletişim için: lezzet@sirinfirin.com



Süslemeler için Bahtım, Kunduzum, kardeşim Görkem ve kuzenim Onur ne dediysem yaptılar, hatta ben demeden yaptılar. Onlara da bolca teşekkürler...


Her işime koşturan Miniğimi de es geçmek olmaz.














Uzun zamandır göremediğim, Aryacık doğduktan sonra da belki bir süre göremeyeceğim arkadaşlarımla zaman geçirebildiğim çok güzel bir gün oldu, ben çok eğlendim.
Bebeğimi beklerken yaşadığım en güzel günlerden biri olan Bebek Partime katılan, yanımda olan herkese çok çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız, iyi ki yanımdasınız...

Sevgiler...
















2 yorum:

  1. tüm detaylar ve sen çok tatlısınız eylem! arya'yı da yirim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım benim, keşke siz de yakınlarda olsaydınız da Çakılcıkla gelebilseydiniz :)

      Sil