Sayfalar

25 Ağustos 2015 Salı

Nice

Tatilden döneli neredeyse 1 ay olacak, ne yapmıştık, nerelere gitmiştik unutmadan Fransa postlarını tamamlayayım diyorum :)
ne diyorduk, Nice...




Nice gerçekten adı gibi güzel bir şehir. Bu gezi öncesinde Fransa'nın Paris dışında başka şehrini görmemiş biri olarak Nice'i daha küçük bir sahil şehri olarak hayal ediyordum. Fakat yanılmışım, Fransa'nn 6.büyük şehriymiş, sandığımdan çok daha büyükmüş.

Kışın Nice nasıldır bilmiyorum ama yaz mevsiminde giden biri olarak, size de bunu öneririm çünkü masmavi bir sahil şeridine sahip. O maviliği görüp içinde bir kaç kulaç atamasaydım kesinlikle içimde kalırdı :)

Her ne kadar deniz tatili de yapıyor olsak, günlerce şezlongta yatıp güneşlenecek tipler olmadığımız için yakınlardaki köy ve kasabaların tamamını gezdik. 
Konumu itibariyle hem gidilecek, görülecek yerlerin ortasında yer aldığı, hem de çok fazla otel seçeneği barındırdığı için konaklamak için Nice'i tercih ettik. Otel olarak da oldukça merkezi konumdaki Best Western Roosevelt'de kaldık. Nice'teki her yere yürüyerek ulaşabildiğimiz otelimizin Google Maps konumu: http://bit.ly/1EfK97T

Gelelim Nice'de gezilecek, görülecek yerlere...
Önce şehre bir kuş bakışı bakalım. Colline du Chateau ( Kale Tepesi) bu iş için doğru nokta. Tepeye merdivenle ya da asansörle çıkabilirsiniz. Asansörle çıkış ücretsiz, çıkış için biraz sıra beklemek gerekiyor ama buna kesinlikle değiyor.  Tepede minik bir park bulunuyor ve her yanından Nice manzarasını doya doya izleyebiliyorsunuz.

Colline du Chateau

Colline du Chateau

Colline du Chateau

Benim gibi pazar gezmeyi sevenlerdenseniz Colline du Chateau inişinde Cours Saleya Pazarını gezmenizi öneririm. Pazarda lavanta kesesi, sabun gibi hediyeliklerin satıldığı tezgahların yanı sıra mevsim sebze ve meyvelerinin yer aldığı tezgahları dolaşabilirsiniz.



Cours Saleya

Cours Saleya

Cours Saleya

Cours Saleya


Nice'e gidip görmeden dönmeye imkan olmayan sahil yolu Promenade des Anglais günün her saati kalabalık. Kalabalığa karışıp, bir aşağı bir yukarı yürümek güzel oluyor :) Sahil yolu gündüzleri denize giren, güneşlenen insanlarla dolup taşarken, akşamları yürüyüş yapan insanlar, sokak sanatçıları ve satıcılarla doluyor.

Nice'in en güzel meydanı hiç kuşkusuz Place Massena. Meydanın sağında ve solunda alışveriş yapılabilecek sokaklar bulunuyor. Meydanın bence en keyifli yanı: bir açılıp bir kapanan fıskiyelerle dolu olan park ve bu alanda mayolarını giymiş suyla oynamak için hazır bekleyen minikler :)

Place Massena

Place Massena

Place Massena

Place Massena

Place Massena

Mutlulukla kalın :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder