Sayfalar

2 Ağustos 2015 Pazar

Lavender

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı tatilinde bir kaç gün izin alarak tatil için Güney Fransa'ya gittik. 2 gece Marsilya, 6 gece Nice konaklamalı yazarken uzun, yaşarken kısa gelen tatilimizin detaylarını sizlerle paylaşmayı borç bilirim :)
Güney Fransa: güzel köyleri, mas-mavi denizi, çeşit çeşit her türlü kabuklu deniz ürünü, şarapları ve kartpostallarda gördüğümüz lavantalardan üretilen parfümleriyle meşhur. 
Biz de o kartpostallarda gördüğümüz lavanta tarlalarının peşine düştük.




Şunu belirtmekte yarar var, pek çok bloggerın ballandıra ballandıra anlattığı , anlata anlata bitiremediği uçsuz bucaksız lavanta tarlalarıyla karşılaşmıyorsunuz. Bizim seyahatimiz tam olarak lavanta dönemine denk gelmesine rağmen (Temmuz - Ağustos Aylarının bu güzel kokulu çiçekleri görebilmek için doğru dönem olduğunu okumuştum) uzun araba turumuz sonrası hayal ettiğimiz büyüklükte bir tarlayla karşılaşmadık. 

Umudumuzu kaybetmek üzereyken Provence bölgesinde yer alan Lavanta Müzesi yakınlarında bulduğumuz bir lavanta bahçesinde bu kareleri yakaladık. Mis kokusu ve güzel rengiyle çok sevdiğim bu naif çiçekler, gövdesinden yaprağına en sevdiğim ağaç olan zeytin ağaçları ile müthiş bir uyum içerisindeydi. Gerçekten Akdeniz'de olduğumuzu o an iliklerime kadar hissettim.

Provence-France

Provence-France
Lavantaya dair her tülü bilgiyi edinebileceğiniz, küçük de bir satış alanı olan Lavanta Müzesi'ne giriş yanlış hatırlamıyorsam 7€'du. İçeri girmek çok da şart değil, satış alanında turlamak bile yetebilir.

Lavanta Müzesi (Provence - France)

Lavanta Müzesi (Provence - France)

Lavanta Müzesi (Provence - France)

Provence-France
Provence-France

Tulum: Mango, Kemer: Stradivarius, Sandalet: İnci, Gözlük: Rayban

Fransa postlarım devam edecek ;)
Sevgiler...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder