Sayfalar

22 Ocak 2015 Perşembe

Belgrade - 1

Bir süredir ihmal ettiğim bloğuma güzel bir gezi yazısıyla dönüyorum.
Vizesiz yurt dışı tatili için iyi bir alternatif olan Belgrad'a gitmeye karar verenlere belki bir faydam dokunur :)





Yılbaşının ertesi günü, 1'er gün de izin alarak 3 gece 4 gün kalmak üzere Sırbistan'ın baş kenti Belgrad'a uçtuk. Geç karar vermiş olmamıza rağmen Pegasus'tan uygun fiyatlı bilet bulabildik. Pek çok destinasyon için aksi geçerli olmasına rağmen Pegasus, Belgrad'a makul fiyatlarla uçuyor diyebilirim. Gidişimize 20 gün kala bilet alıp, kalacak yer bakınca sanıyorum yılbaşının da etkisiyle Belgrad'ın en popüler otelinde Hotel Moskva'da yer bulamadık. Biz de Belgrad'ın en işlek caddesi olan Knez Mihailova üzerindeki Beograd Art Hotel'de kaldık.  Otelin kahvaltısı ve konumundan oldukça memnun kaldık. Özellikle alt katında yer alan kafesinin waffle ve makaronları çok lezzetliydi.

Belgrad'ta pek çok yere yürüyerek gidebilirsiniz, bizim gittiğimiz gibi seyahatiniz kışa denk geliyorsa sıkı giyinmek gerek, biz bol bol termal çorap ve içlik alarak gittik, giyinmek yaklaşık 15 dakikamızı alsa da üşümeden rahat rahat dolaştık :)
Karla kaplı Kalemegdan Parkı ve parkın içindeki Belgrad Kalesi şehrin en güzel yerlerinden.



Belgrad Kalesi
Belgrad Kalesi
Belgrad Kalesi
Belgrad Kalesi
Belgrad
Belgrad
Belgrad
Belgrad'ın en ünlü caddesi olan Knez Mihailova, İstiklal Caddesine benzediği söylenen caddeler içerisinde, İstiklal Caddesine en çok benzeyen cadde :) 7 gün 24 saat hareketli olan Knez Mihailova üzerinde giyim mağazaları ve kafeler bulunuyor. Mağazalar Türkiye'de olduğu gibi geç saatlere kadar açık. Pek çok açıdan olduğu gibi Sırbistan bu konuda da bir Avrupa ülkesi olmaktan çok uzak.

Knez Mihailova
Belgrad'a giderseniz büyük bilim insanı Nikola Tesla Müzesini ziyaret etmeden dönmeyin. Küçük bir müze, çok daha iyi hale getirilebilir, ama bu haliyle bile görülmeye değer. Müzede küçük elektrik deneyleri yapılarak Tesla'nın buluşları anlatılıyor, oldukça keyifli.

Tesla Müzesi
Tesla Müzesi
Belgrad'a giderseniz, mutlaka bir gününüzü de Zemun Bölgesine ayırın.
Taksi ücretleri Belgrad'ta oldukça ucuz, 8-10 dolara Knez Mihailovada'dan Zemun'a gidebilir kuğuları besleyebilir, nehir kenarında dolaşarak, oradaki restoranlardan birinde güzel bir yemek yiyebilirsiniz.

Postu Belgrad'ta çekmiş olduğum karelerle sonlandırıyorum. Belgrad'ta yeme-içme konulu postumda görüşmek üzere.

Sevgiler



Zemun
Zemun
Zemun
Zemun
Zemun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder