Sayfalar

11 Ağustos 2014 Pazartesi

Şirince




 Şirince Köyü

Şirince, İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı, Efes Harabeleri yakınlarında şirin mi şirin bir köy. Eski kaynaklara göre tarihi M.S. 5.yüzyıla dayanıyor. Şirince Köyü, eski ismiyle Kırkınca Köyü, Efes kentinden ayrılan 40 aile tarafından kurulmuş, Kırkınca ismi de oradan gelmekteymiş. Kırkınca ismi daha sonra Çirkince, Cumhuriyet dönemi sonrasında da Şirince olarak değişmiş.

Şirince Köyü, şimdilerde tatilcilerin dönüş yolunda günübirlik uğradıkları bir köy.  Daha önce 2 kez gittiğim Şirince Köyünde bu gidişimizde 1 gece konakladık ve önceki ziyaretlerime göre köyü daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Çünkü köy, günübirlikçiler gittikten sonra sakinleşiyor, dinginleşiyor çok daha keyifli bir yer haline geliyor.
Biz booking.com aracılığıyla Kırkınca Otel'den yerimizi ayırtmıştık. Otele adımımızı atar atmaz bizi teraslarına buyur ettiler ve Mürver çiçeğinden yapılan mürver şerbeti ikram ettiler. Serin serin mürver şerbetlerimizi yudumlarken, Şirince'yi kuş bakışı izledik ve ona kocaman bir 'Merhaba!' dedik.


Mürver Şerbeti

Şerbetlerimizi içip biraz soluklandıktan sonra yerleşmek için odamıza geçtik. Fotoğraflardan da görebileceğiniz üzere odalar Şirincenin mimari dokusunu bozmadan, eski havası korunarak dekore edilmiş. Ertesi gün yaptığımız kahvaltıda da bir tek kuş sütü eksik olunca otelimizden fazlasıyla memnun kaldığımızı söyleyebilirim.

Kırkınca Otel

Kırkınca Otel

Kırkınca Otel
Daha sonra köyü dolaşmaya başladık, zaten küçük bir alan olduğu için bu gezi çok uzun sürmüyor. Bir yandan bol bol fotoğraf çekerken bir yandan da alışveriş yaptık.



Şirince Köyü


Şirince Köyü

Şirince Köyü



Şirince Köyü

Şirince Köyü

Şirince Köyü

Şirince Köyü

Şirince Köyü

Şirince Köyü

Şirince'de köylü kadınların bir kısmı el işi yapıp satıyor, kimisi nar ekşisi ve reçel yapıyor, kimisi de ekmek yapıp satıyor. Biz de bu doğal ürünlerden mümkün olduğunca faydalanmaya çalıştık. Şirince'den aldığımız köy ekmeğini buzdolabında saklayarak ömrünü 1 haftaya kadar uzattık. Odun ateşinde piştiği için çok lezzetliydi, Şirince'ye giderseniz odun ateşinde pişen ekmeklerden 1 tane de siz alın mutlaka.

Şirince Köyü

Şirince Köyü



Şirince'ye gidip kabak çiçeği dolması yememek olmaz. Ben bu konuyu biraz abartmış olabilirim, evet kabak çiçeği dolmasını çok sevdiğim doğrudur :)



Şirince'den alınacaklar listesinin başında yer alan meyve şarabını da unutmamak gerek. Ayvadan çileğe, şeftaliden kavuna kadar pek çok meyvenin şarabı yapılıyor. Şarapların tadına bakabilmeniz için mini bir sunum halinde hepsinden tadımlık getiriyorlar. Biz meyve şaraplarından en çok sevdiğimiz Böğürtlen ve Karadut şaraplarını Kaplankaya'dan; vişne ve nar şaraplarını da Küp'ten aldık. Dilerseniz satın aldığınız şarapları (6 şişe ve katları ise) kargo ile adresinize gönderiyorlar.






Postu Şirince'nin mini çarşısında çekmiş olduğum fotoğraflarla sonlandıralım,
Görüşmek üzere,
Sevgiler.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder