Sayfalar

16 Mart 2014 Pazar

Salt Galata

Bu hafta sonu Beyoğlu'nda en sevdiğim yer olan Galata Kulesi yakınlarında vakit geçirdik. 
Galata kulesinin hemen yanı başında, Galata Kulesi Sokak'dan dümdüz inerseniz Bankalar Caddesine çıkıyorsunuz. İşte Salt Galata da Bankalar Caddesi üzerindeki Eski Osmanlı Bankasının restorasyonu sonrası hem Osmanlı Bankası Müzesi, hem de kültürel etkinliklerin, sergilerin ve atölye çalışmalarının yapıldığı bir yer haline gelmiş. Giriş ücretsiz. Cumartesi günü, Melih'le birlikte hem mevcut sergiyi, hem de Osmanlı Bankası müzesini dolaştık.
 Çalışmanın ismi: Arşivi parçalamak. Bir Osmanlı Ailesinde; Temsil, Kimlik, Hafıza isimli sergi; Osmanlı'nın son, Cumhuriyetin ilk yıllarında yaşamış Said Bey ve ailesinin eşyalarından, fotoğraflarından ve aile bireylerinin birbirlerine yazdıkları mektuplardan oluşuyor. 





Nazım Hikmet imzalı kitap



Binanın restorasyonu öyle güzel yapılmış ki, sergi gezmeseniz bile fırsat bulursanız binayı bir dolaşın derim. Binanın içerisinde bir de kütüphane yer alıyor, kitaplardan faydalanabilir ya da bu mükemmel ortamda huzur içinde çalışabilirsiniz.


Salt Galata

Salt Galata

Salt Galata


Salt Galata


Binanın en alt katında Osmanlı Bankası müzesi yer alıyor, müzenin en alt katında da bankanın kasası yer alıyor, orayı da gezmek mümkün.




Osmanlı Bankası Müzesi

Osmanlı Bankası Müzesi

Osmanlı Bankası Müzesi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder