Sayfalar

6 Mart 2014 Perşembe

Kuru İncir Tatlısı

Tatlı yemeyi kim sevmez ki?
Çoğu zaman yedikten sonra küçük bir pişmanlık olsa da tatlı yapmak da yemek de benim için çok keyifli.
 Bugün hem sağlıklı, hem de lezzetli bir tatlı tarifiyle karşınızdayım.  :)



kuru incir tatlısı

Malzemeler
Kuru İncir
Ceviz
Süt
Esmer şeker
Tereyağ
Çubuk tarçın
Dr.Oetker kaymak tadında kremşanti



Önce incirlerin üst kısmını keserek alıyoruz. Bıçakla tepesini aldığımız incirlerin içini elimizle açıyoruz.

 

İçini açtığımız incirleri önceden kaynattığımız sütün içine atıp 5-10 dk kadar bekliyoruz. Bu sayede incirler hem yumuşuyor, hem de renkleri açılıyor.










İncirler süt içerisinde bekletirlirken, incirlerin içini dolduracağımız cevizleri hazırlıyoruz. Ben cevizleri iri taneli sevdiğim için rondoda çok az tuttum, isteğe göre cevizler çok küçük parçalara da ayrılabilir.
 
 
Sütte bekletilmiş incirleri çok derin olmayan bir tencereye diziyoruz. İncirlerin içine az miktarda şeker ekliyoruz. Daha sonra rondodan geçirilmiş cevizleri ekliyoruz. 

 
 Az miktarda şeker ve bol cevizle doldurulmuş incirlerin her birinin üzerine az miktarda tereyağ ekliyoruz. 



İncirlerimiz pişmeye hazır :)
İncirlerin yarısını aşmayacak şekilde tencereye kaynamış su ekliyoruz, çubuk tarçın ekleyip kapağını kapatıyoruz. Suyunu çekene kadar (ort 15 dk) kısık ateşte pişiriyoruz. Fotoğrafta da görüleceği üzere incirler piştikten sonra şişiyorlar.











kuru incir tatlısı


Tatlımız hazır. İster sade olarak, ister kremşanti/kaymak/dondurma ile servis edebilirsiniz. Ben Dr Oetker kaymak tadında şanti ile hazırlamayı tercih ettim.  Yaz aylarında dondurma ile tekrar denemeye niyetliyim.
Afiyet olsun :)

kuru incir tatlısı
 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder