Sayfalar

15 Ocak 2014 Çarşamba

Kış Çayı

Bu kış hayatımda yaşadığım en uzun gribi yaşadım, tam 1 ay sürdü. Tam geçti derken geriye bir öksürük kaldı ki, onun geçmesi de bir 10 gün sürdü. Bir süre sonra ıhlamuru kaynatıp içmek yetmez oldu, ben de annemden öğrendiğim kış çayını demleyip demleyip içtim.
Bence tadı gayet güzel, hasta olmasak da arada yapıyorum, içiyoruz.




Malzemeler
Taze zencefil
Ayva
Çubuk Tarçın
Ihlamur

Tatlandırmak için
Bal
Limon



Önce zencefili soyup, parçalara ayırıyoruz ve demliğe koyup kaynatıyoruz. Kaynayan suya bir ayvanın 1/4ünü, 1 çubuk tarçını ve bir tutam da ıhlamuru ekleyip biraz daha kaynatıyoruz.
Çayımız hazır, bal ve limonla tatlandırarak içebilirsiniz.
Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder